Zelené potraviny
Vysoký obsah chlorofylu
Zelené potraviny mají vysoký obsah chlorofylu.
Ječmen má vysoký obsah chlorofylu, chlorella od našeho dodavatele je nejbohatším zdrojem chlorofylu - rostlinného barviva na naší planetě. V lékařství se chlorofyl používá jako protizánětlivý prostředek a deodorant. Ústní vody, žvýkačky, zubní pasty, deodoranty,… obsahují chlorofyl pro schopnost odstraňovat pachy. Vnitřní očista chlorofylem je zdravotní, kosmetickou i estetickou záležitostí. Užívání zelených potravin je buněčnou hygienou. Chlorella obsahuje 10x více chlorofylu než vojtěška.
Chlorofyl nám zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin, brání zánětům a infekcím. Díky němu dochází k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a brání vzniku infekčního prostředí. Zajímavý je i názor léčitelů. Ti tvrdí: „V zeleném barvivu je koncentrováno sluneční světlo a energie, která nám předává moudrost a lásku. Zelená hraje roli i při léčbě barvami, uklidňuje, harmonizuje a léčí tělo i duši. Zelená je barvou srdeční čakry, centra naší energie, a zelené potraviny tuto čakru posilují.“
Zelené potraviny obsahují tryptofan, ze kterého se tvoří serotonin, hormon radosti a štěstí. Bez něj hloupneme a ztrácíme vyrovnanost a pocit štěstí. S poklesem serotoninu přijde deprese a únava. Večer tělo přemění serotonin na melatonin a my lépe usínáme. Pozoruhodná shoda vědy a intuice, že?
Chlorofyl je ale pouze jedním z řady dalších rostlinných barviv. V trávě se nachází i alfa a beta karoten, zeaxanthin a řada xantofylů. Ty ale nejsou vidět, protože je chlorofyl všechny překryje.
Už v roce 1940 přinesl chirurgický časopis „Journal of Surgery“ zprávu o 1200 nemocných, kterým chlorofyl urychlil hojení ran. Chlorofyl se podle Barbary Simonsohnové chová jako „kondenzátor sluneční energie“. Dr. Swopeová o něm říká že zelenou krev rostlin mění v našem těle na červenou. Proč? Hemoglobin, naše krevní barvivo, má podobnou chemickou strukturu jako chlorofyl. Rostliny díky chlorofylu žijí, my lidé dýcháme.